Manja slova Veća slova RSS
>

Janović uručio nagrade pobjednicima kviza

Janović uručio nagrade pobjednicima kviza
Datum objave: 25.08.2020 14:24 | Autor: Ministarstvo sporta i mladih

Ispis Štampaj stranicu


Ministar Janović je u Omladinskom centru u Podgorici uručio nagrade najbolje plasiranim učesnicima kviza “Šta znaš o internetu”. Kviz je sastavni dio kampanje “Digitalna pismenost i zaštita djece i mladih na internetu” koja je nastala u saradnji Ministarstva sporta i mladih, Ministarstva javne uprave, Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

“Projekat Digitalna pismenost i zaštita djece i mladih na internetu bavi se tematikom koja je od ključnog značaja za formiranje zdravog odnosa djece i mladih ka digitalnim platformama. Kroz posebnu analizu potreba i interesovanja mladih, došli smo do zaključka da je ovo jedno od pitanja koje je u fokusu naše omladine. Poseban pristup morao se dati ovakvoj inicijativi jer se radi o osjetljivim kategorijama, te je način pristupanja kako problemu, tako i predlogu rješenja prilagođen ciljnoj grupi. U kompletan proces formiranja, ne samo kviza već i panel diskusija i debata koje su se organizovale u okviru kampanje, uključili smo nadasve ljude koji su kompetentni i stručni i koji daju najbolji doprinos cjelokupnom projektu. Ponosan sam na kreativnost i posvećenost svih onih koji su radili i nastavljaju da rade na ovako bitnom pitanju.”, rekao je ministar sporta i mladih.

Janović je dodao i da ga posebno raduje činjenica da se za Kviz prijavilo preko 100 djece uzrasta od 13 do 18 godina iz svih krajeva Crne Gore što je jasan znak da smo uspjeli da ih zainteresujemo da na zanimljiv i produktivan način prošire svoje znanje o online prostoru. 

“Uspjeli smo da kroz interaktivno iskustvo približimo djeci informacije koje su od značaja, a koje im sjutra mogu pomoći da se bolje i sigurnije snalaze na internetu”, rekao je Janović.

MINISTARSTVO SPORTA I MLADIH