Manja slova Veća slova RSS
>

Janović: Mladi da budu primjer humanosti

Janović: Mladi da budu primjer humanosti
Datum objave: 12.12.2019 22:03 | Autor: Ministarstvo sporta i mladih

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo sporta i mladih, Zavod za transfuziju krvi Crne Gore i NVO Centar za omladinsku edukaciju organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi sa fokusom na mlade davaoce. 

Ministar Janović je i sam učestvovao u akciji dajući krv, istakavši važnost koje ovakve aktivnosti imaju za one kojima je krv potrebna.

“Ministarstvo sporta i mladih u kontinuitetu daje doprinos ovakvim aktivnostima u namjeri da se skrene pažnja na ovaj humani gest, jer nekome naše malo može spasiti život. Zahvaljujem se mladima koji su učestvovali u akciji jer su sopstvenim primjerom pokazali humanost i solidarnost. Ponosni smo što i na ovaj način promovišemo i Evropsku omladinsku karticu, čiji će vlasnici biti i dobrovoljni davaoci krvi “ - istakao je Janović.

Direktorica Zavoda, Gordana Rašović i Jugoslav Radović, direktor NVO “Centar za omladinsku edukaciju”, zahvalili su ministru na ovoj inicijativi i mladima koji su dali krv. Naglasili su da će i u narednom periodu nastaviti saradnju jer se zajedničkim aktivnostima doprinosi boljem rezultatu ove humane misije.


MINISTARSTVO SPORTA I MLADH