Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

Јановић: У Пљевљима стасава генерација будућих црногорских шампиона

Јановић: У Пљевљима стасава генерација будућих црногорских шампиона
Датум објаве: 12.04.2017 16:18 | Аутор: Министарство спорта

Испис Штампај страницу Видео Видео


Служба за односе с јавношћуСлужба за односе с јавношћу
   

 

Као свеукупни побједник школских спортских игара у 2016. години, Средња стручна школа у Пљевљима својеврсни је расадник спортских талената. У то се током прве радне посјете пљеваљској општини лично увјерио и министар спорта Никола Јановић. Импресиониран резултатима које ученици те школе постижу на локалним, регионалним и државним такмичењима, министар је оцијенио да у Пљевљима стасава нова генерација наших врхунских спортиста. “Ви сте будући црногорски шампиони” - поручио им је министар Јановић.

Куриозитет је утолико већи што школа нема своју фисклултурну салу, због чега ће се, обећао је министар спорта, лично заложити да у сарадњи са Министартсвом просвјете и локалном самоуправом пронадју адекватан излаз из те незавидне ситуације у којој се школа налази.

Врло респектабилне резултате у школском спорту постижу и ученици Основне школе “Ристан Павловић”. Основци активно похађају редовну наставу физичког васпитања али и ваннаставне спортске активности на којима стичу основна умијећа у базичним спортовима, што је поручио је министар за сваку похвалу, најављујући да ће Министарство спорта њихову школу ускоро опремити новим спортским реквизитима.

Да су Пљевља град спорта и спортиста али и једна од ријетких општина у којој је школски спорт на завидном нивоу – оцијењено је на састанку министра Јановића са предсједником општине Мирком Ђачићем. Општина, саопштио је њен предсједник здушно помаже спорт и спортисте. Само у овој години из општинског буџета на име програма квалитетног спорта биће опредијељено више од 400.000 еура. Предсједник Ђачић је искористио прилику да министра Јановића позове да свечано отвори Међуопштинске омладинске спортске игр е- МОСИ, које се као најмасовнија манифестација аматерског спорта ове године одржавају у Пљевљима од 5-9. јуна. Та смотра окупиће око 2500 спортиста из земље и региона.

Министар је радну посјету пљеваљској општини, завшио обиласком тамошњег Омладинског клуба гдје је са младима разговарао о њиховим потребама и унапрјеђивању омладинске политике.

Генерални директор Директората за младе, Ненад Копривица, обавијестио је представнике омладинских организација да је Министарство спорта данас расписало Конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката за младе у 2017. години и позвао их да аплицирају.

Јановић је закључио да у Министарству спорта препознају адресу на којој ће наћи институционалног партнера за активности које ће допринијети бољем положају младих у Пљевљима.

МИНИСТАРСТВО СПОРТА