Manja slova Veća slova RSS
>

Janović: U Pljevljima stasava generacija budućih crnogorskih šampiona

Janović: U Pljevljima stasava generacija budućih crnogorskih šampiona
Datum objave: 12.04.2017 16:18 | Autor: Ministarstvo sporta

Ispis Štampaj stranicu Video Video


Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   

 

Kao sveukupni pobjednik školskih sportskih igara u 2016. godini, Srednja stručna škola u Pljevljima svojevrsni je rasadnik sportskih talenata. U to se tokom prve radne posjete pljevaljskoj opštini lično uvjerio i ministar sporta Nikola Janović. Impresioniran rezultatima koje učenici te škole postižu na lokalnim, regionalnim i državnim takmičenjima, ministar je ocijenio da u Pljevljima stasava nova generacija naših vrhunskih sportista. “Vi ste budući crnogorski šampioni” - poručio im je ministar Janović.

Kuriozitet je utoliko veći što škola nema svoju fisklulturnu salu, zbog čega će se, obećao je ministar sporta, lično založiti da u saradnji sa Ministartsvom prosvjete i lokalnom samoupravom pronadju adekvatan izlaz iz te nezavidne situacije u kojoj se škola nalazi.

Vrlo respektabilne rezultate u školskom sportu postižu i učenici Osnovne škole “Ristan Pavlović”. Osnovci aktivno pohađaju redovnu nastavu fizičkog vaspitanja ali i vannastavne sportske aktivnosti na kojima stiču osnovna umijeća u bazičnim sportovima, što je poručio je ministar za svaku pohvalu, najavljujući da će Ministarstvo sporta njihovu školu uskoro opremiti novim sportskim rekvizitima.

Da su Pljevlja grad sporta i sportista ali i jedna od rijetkih opština u kojoj je školski sport na zavidnom nivou – ocijenjeno je na sastanku ministra Janovića sa predsjednikom opštine Mirkom Đačićem. Opština, saopštio je njen predsjednik zdušno pomaže sport i sportiste. Samo u ovoj godini iz opštinskog budžeta na ime programa kvalitetnog sporta biće opredijeljeno više od 400.000 eura. Predsjednik Đačić je iskoristio priliku da ministra Janovića pozove da svečano otvori Međuopštinske omladinske sportske igr e- MOSI, koje se kao najmasovnija manifestacija amaterskog sporta ove godine održavaju u Pljevljima od 5-9. juna. Ta smotra okupiće oko 2500 sportista iz zemlje i regiona.

Ministar je radnu posjetu pljevaljskoj opštini, zavšio obilaskom tamošnjeg Omladinskog kluba gdje je sa mladima razgovarao o njihovim potrebama i unaprjeđivanju omladinske politike.

Generalni direktor Direktorata za mlade, Nenad Koprivica, obavijestio je predstavnike omladinskih organizacija da je Ministarstvo sporta danas raspisalo Konkurs za finansiranje i sufinansiranje projekata za mlade u 2017. godini i pozvao ih da apliciraju.

Janović je zaključio da u Ministarstvu sporta prepoznaju adresu na kojoj će naći institucionalnog partnera za aktivnosti koje će doprinijeti boljem položaju mladih u Pljevljima.

MINISTARSTVO SPORTA